Beukenhaag beschermen

Ook de beukenhaag heeft een beschermengel nodig, en dat ben jij!
Zonder dollen: in sommige gevallen kan de beukenhaag wel wat hulp gebruiken en wel tegen de volgende indringers.

Beukenhaag beschermen tegen vorst

In principe kan de beukenhaag heel goed tegen winterse temperaturen. Maar mocht het onder de -25 graden Celsius worden, dan zal hij het niet meer trekken. Dan is het raadzaam om alles boven de grond af te stoppen met bijvoorbeeld een laken. Maar in Nederland gebeurt dit gelukkig niet zo snel

Beukenhaag beschermen tegen slakken

In principe hebben beukenhagen niet zoveel last van slakken, daarnaast zal hij ook niet erg beschadigd worden hiervan. Daarom hoef je de beukenhaag niet per se te beschermen tegen slakken.
Mocht je wel van de slakken af willen? Dan kun je kiezen om aaltjes los te laten, dit zijn de natuurlijke vijanden van de slakken. Op termijn zullen er geen slakken meer voorkomen in de tuin.

Beukenhaag beschermen tegen bladluis

Dat hoeft niet!
Hier bestaat een misverstand over. De meeste mensen denken dat je bladluizen moet verwijderen omdat ze slecht zijn voor je beukenhaag, maar niets is minder waar.
De bladluizen gaan juist op gezonde planten zitten, dus het is een teken dat je plant gezond is.
Daarnaast zullen bladluizen geen kwaad doen aan je beukenhaag, dus je hoeft ze niet te beschermen ertegen. Naarmate de beukenhaag ouder wordt zullen de bladluizen vanzelf weggaan.
Mocht je ze wel willen bestrijden, doe dit liever niet met bestrijdingsmiddelen, maar kijk voor de natuurlijke vijand: lieveheersbeestjes.