Beukenhaag kopen 

Bij ons kun je het hele jaar door beukenhaag kopen van 40 cm tot 2 meter hoogte. Wij kweken de beukenhaag helemaal zelf op – van beukennootje tot aan volwaardige plant voor in jouw tuin. Zo hebben wij beukenhaag met blote wortel en beukenhaag in pot, zowel in de kleuren rood als groen. Ook leggen we hier het verschil uit tussen blad houdende en bladverliezende beukenhaag (die worden nog vaak door elkaar gehaald).

Wanneer beukenhaag met blote wortel kopen?

Deze zijn bij ons te koop van oktober tot en met maart. De reden daarachter is dat je dan dit een goede periode is om beukenhaag te planten. Dit is namelijk de periode dat de plant in winterrust is, ideaal om verplant te worden.

Wanneer beukenhaag in pot kopen?

Mocht je van april tot en met september liever een beukenhaag planten, dan hebben wij onze beukenhaag in pot. De beukenhaag in pot kun je het hele jaar door planten. De reden daarachter is dat de plant al een jaar aan wortels heeft kunnen maken in de pot. Hierdoor is hij veel weerbaarder dan een blote wortel plant.

Groene beukenhaag kopen

Naast de verschillende soorten blote wortel en pot hebben we ook meerdere soorten beukenhaag. De bekendste is de groene beukenhaag (Fagus sylvatica). Deze plant heeft in de lente en zomer groene bladeren, waarna het in winterrust bruin blad krijgt.
We hebben hier jaarrond meer dan voldoende, zelfgekweekte voorraad van, waardoor we bijna altijd kunnen leveren.

Rode beukenhaag kopen

Daarnaast heb je ook de rode beukenhaag (Fagus sylvatica ‘Atropunicea’ of Fagus sylvatica ‘Atropupurea’). Deze soort kweken we ook zelf helemaal op van beukennootje tot aan volwaardige plant. De plant heeft rood blad in de zomer en bruin in de winter.
Leuk feitje: het blad wordt roder naarmate er meer zon op schijnt.
De rode beukenhaag zijn vaak wat schaarser (en daarom duurder) dan de groene beukenhaag. Daardoor gaat de voorraad er altijd redelijk snel doorheen. Wees er daarom op tijd bij in oktober/november voor nieuwe lading blote wortel planten & rond juli/augustus voor een nieuwe voorraad potplanten.

Verschil beukenhaag en haagbeuk

“Maar ik wil helemaal geen beukenhaag, maar een haagbeuk
Geen enkel probleem, we hebben beide soorten – maar ze verschillen weldegelijk van elkaar.
De exacte verschillen kun je hier lezen in ons artikel over de verschillen tussen beukenhaag en haagbeuk.

Meer weten over beukenhaag kopen?

Mocht je nog twijfelen over welke soort je wilt kopen of heb je andere vragen over de beukenhaag. Kijk dan eens rond op onze site of laat je adviseren door een van onze beukenhaag specialisten op info@beukenhaagkwekerij.nl