Beukenhaag onderhoud 

Het goed onderhouden van een beukenhaag is extreem belangrijk. Je hebt namelijk te maken met een levend object, waardoor het goed verzorgen van de beukenhaag essentieel is voor een goede groei van de plant.
Wij leggen je hieronder uit waar je op moet letten met het onderhouden – zoals bijvoorbeeld bemesten en snoeien van de plant.

Beukenhaag snoeien

De beukenhaag groeit, dus om hem mooi in vorm te houden moet je hem goed snoeien.
Zeker om hem goed in vorm te houden is het aan te raden om minimaal 1x per jaar een vorm snoei te doen. Maar je kunt zelfs ervoor kiezen om 2x per jaar te snoeien. Wil je meer weten over het snoeien van een beukenhaag, kijk dan op deze pagina met een uitgebreide uitleg voor beukenhaag snoeien.

Beukenhaag bemesten

Na de snoeibeurt kun je ervoor kiezen om de beukenhaag te bemesten. Hierbij adviseren wij Hagenmest van DCM. Maar hiernaar zijn er nog vele andere soorten mest die een beukenhaag goed doen. Meer weten over de beukenhaag bemesten? Kijk dan vooral op de uitgebreide uitleg hoe je een beukenhaag moet bemesten.

Beukenhaag beschermen

In principe hoef je de beukenhaag niet te beschermen: de natuur zal zijn werk doen. Toch zijn er vaak vragen over hoe je een beukenhaag moet beschermen tegen bijvoorbeeld bladluis, slakken of vorst.
Hoe bescherm je de beukenhaag hier tegen? En is dat in sommige gevallen wel nodig? Dat kun je lezen in een uitgebreide uitleg hoe je de beukenhaag moet beschermen.

Komt je er niet uit hoe je de beukenhaag moet onderhouden?

Dit zijn een aantal manieren hoe je de beukenhaag moet onderhouden. Veel vragen hebben we hiermee beantwoord, maar we kunnen ons voorstellen dat er nog vragen opborrelen over het onderhouden van de beukenhaag.
Mocht je hiermee blijven zitten, vraag het dan aan een van onze beukenhaag specialisten via info@beukenhaagkwekerij.nl
Wij kweken al meer dan 50 jaar beukenhagen, dus weten op bijna elke vraag hierover een antwoord.